Techmania Plzeň, 5. tř.

20. 03. 2024

Skvělou pověst Techmanie Plzeň není třeba zpochybňovat. Ve středu 20. března si ji za cíl exkurze vybrala i naše 5. třída.

Sraz na nádraží v Jesenici byl stanoven na 8:20. Vláčkem jsme jeli do Blatna, kde nás již očekávali blatenští žáci, a společně jsme pak v 8:49 pokračovali rychlíkem do Plzně. Cesta trvala asi hodinu. V Plzni jsme ještě přestoupili na rychlík ve směru na Cheb a po dvou minutách jízdy dorazili na nádraží Plzeň – Jižní předměstí, odkud je to do Techmanie, co by kamenem dohodil.

Nejprve jsme si odložili věci do klecí a pak se vydali zkoumat, co zde mají zajímavého. V planetáriu byl pro nás připraven výukový program „Země, Mars a šest statečných“. Dozvěděli jsme se spoustu zajímavých věcí o naší Sluneční soustavě a na 3D modelech obdivovali krásy vesmírných těles. Po výukovém programu následoval další, asi hodinový rozchod v prostorách Techmanie.

Přiblížil se čas na oběd. Většina z nás si objednala kuřecí steak s hranolky, někteří ale dali přednost špagetám. Po obědě už bylo třeba vydat se zpátky na nádraží. Kolem půl čtvrté jsme dorazili zpět do Jesenice. Spolužákům se výlet moc líbil a mně také.

Pro žáky ZŠ Jesenice napsal Jan Váňa, 5. třída