Křivoklátská sovička

18. 04. 2024

Ve čtvrtek 18. dubna jsme se opět po roce zúčastnili přírodovědné soutěže nazvané „Křivoklátská sovička“. Letošní téma znělo: „Toulky lesem“.

Vzhledem k probíhající vlakové výluce jsme se sešli již v 6:45 na autobusové zastávce na jesenickém náměstí. Do Rakovníka jsme dojeli autobusem a dál pokračovali vlakem. V Křivoklátě nás uvítalo chladné počasí. Cesta do lesního areálu však vedla do kopce, a tak jsme se pohybem zahřáli. Lesní areál byl připraven, sešlo se zde již mnoho dětí a učitelů z ostatních škol. Vytvořila se družstva (my jsme byli bohužel oslabení, neboť Marek M. těsně před cestou onemocněl). V areálu jsme si prohlédli infocentrum a dozvěděli se zde zajímavé informace. Protože jednotlivá družstva soutěžila v určitých rozestupech, byla možnost si ještě před startem opéci buřtík.

Konečně jsme vyrazili na trasu i my. Cestou nás čekalo osm zastávek, např. jsme poznávali rostliny, jedovaté lesní plody, zvířata podle zvuku, myslivecké stavby apod. Také jsme stříleli ze vzduchovky, přičemž si střelbu vyzkoušel i pan učitel Pecka. Nám starším se (i kvůli početnímu oslabení) moc nedařilo, naštěstí naši reprezentaci zachránilo družstvo juniorů. K vítězství jim patří velká gratulace a pochvala. Celý den jsme si všichni užili, bylo to zajímavé zpestření, ale rychle to uteklo. Odpoledne jsme se opět vlakem a poté autobusem vrátili zpět do Jesenice.

Všem moc děkujeme za organizaci a za práci pro přírodu. Poděkování patří i našemu pedagogickému doprovodu.

Za všechny Michaela Burstová, 9. třída

Výsledky (.pdf)