Pobyt v přírodě

26. 04. 2024

Týden mimo školu a vidina nových zážitků – kdo by něco takového neuvítal? Proto jsme se všichni těšili na pondělí 22. dubna 2024, kdy začal náš POBYT V PŘÍRODĚ SE SPORTOVÁNÍM A AKTIVITAMI.

PONDĚLÍ 22. 4.
Ráno přijel k základce autobus, který s námi (žáky prvního stupně a pedagogickým doprovodem) zamířil kolem půl deváté do Jáchymova na školu v přírodě. Toto lázeňské město leží až u hranic s Německem, a tak během cesty přišla vhod zastávka u jedné benzinové stanice, kde jsme si mohli zajít na toalety a také si něco dobrého koupit.
V cílovém místě nás sice zaskočil sníh, ale my jsme byli hlavně zvědaví, jak bude vypadat naše ubytování v rodinném hotelu Berghof v jáchymovské části Nové Město. Vždyť tady strávíme společně celý týden! Paní učitelky Peterová a Vodrážková nám přiřadily čísla pokojů, kde jsme si vybalili zavazadla. Pak se všichni odebrali se na oběd. Naším prvním jídlem byla polévka s knedlíčky a jako hlavní chod těstoviny s omáčkou. Po jídle následoval polední klid.
Když si každý odpočinul, shromáždili jsme se ve společenské místnosti. Paní učitelky nás rozdělily do týmů, které měly mít svůj erb. Ten bylo třeba si nejprve nakreslit a také si vymyslet pokřik. Ještě do večeře jsme stihli dokončit i křížovku, což byl také jeden z našich odpoledních úkolů. První večer v novém prostředí byl spíš odpočinkový, protože těch nových dojmů bylo hodně. Hygienu jsme museli stihnout do 21:30, kdy se vyhlašovala večerka a každý se už těšil do postele.

Napsaly Nela, Maky, Laura a Johy ze 4. A

ÚTERÝ 23. 4.
V 7:30 nás probudil budíček. Po hygieně se šlo na snídani a poté se jednotlivé pokoje pustily do úklidu, protože následovalo bodování. Jakmile bylo toto vše splněno, začala dopolední výuka.
K obědu nám kuchyně tentokrát nachystala kuře s knedlíkem a špenátem. Myslíme si, že si každý pochutnal. To už se tak úplně nedá říct o večeři, kdy kaše s rybími prsty některým z nás nesedla.
Hlavním programem druhé části dne byla týmová hra, která probíhala venku v terénu. Dost jsme se při ní „vyřádili“, a tak určitě nikoho nepřekvapí, že jsme si pak na pokojích rádi odpočinuli.

Napsali Jessica, Tereza, Katka, Alena a Josef

STŘEDA 24. 4.
Snídaňový rohlík s máslem a sýrem odstartoval středeční výuku, na kterou navázalo barvení triček, případně vycházka na Šlikovu Věž, což je vlastně pozůstatek bývalého hradu Freudenstein. Také jsme se vydali na 4kilometrovou poznávací procházku (dopoledne) a medvědí stezku (odpoledne). Super byla i sněhová koulovačka. Prostě to dnes bylo hodně o pohybu, což nemůže škodit.

Napsali Míša, Verča, Emča, Šimon a Petr

ČTVRTEK 25. 4.
Po klasické dopolední výuce dnes došlo na podepisování triček a hraní týmových her. Jednou z nich bylo například psaní vět v Morseově abecedě. Co je Morseova abeceda, ví na naší škole každé dítě. Do čárek a teček zašifrované věty jsme si pak vyměňovali a v týmech je luštili. Tým, který větu vyluštil nejrychleji a měl ji správně, získal plný počet bodů, tedy šest.
Dnes byla k obědu krupicová polévka a rajská omáčka s knedlíkem. Následoval polední klid a po něm další kolo týmových her. Oblibě se těšily zejména „kelímky“ a hra s obručí.
Po večeři (buchtičky se šodó) se pokračovalo ve společenské místnosti, kde proběhlo vyhlášení výsledků her a úklidu pokojů. Závěrečná diskotéka už byla jakýmsi rozloučením s končícím týdnem plným sportu a různých aktivit.


Napsali Andrejka, Amálka, Karolína, Naty, Filip,Táďa, Matěj, Dan, Lukas, František, Tom a Láďa

PÁTEK 26. 4.
Náš poslední budíček v hotelu Berghof začal opět v 7:30, stejně tak snídaně v 8:00. Po ní jsme se pustili do balení zavazadel a finálního úklidu pokojů. No, byla to docela fuška předat pokoje p. učitelkám tak, aby byly zcela spokojené. Všechno se naštěstí stihlo včas, a když jsme v 10:30 nastupovali do autobusu, věděli jsme, že se „Pobyt“ vydařil.
Děkujeme nejen našim p. učitelkám, ale též vedení školy a všem, kdo se na celé akci podíleli.