Den Země 2. 5. 2007

02. 05. 2007

Ve středu 2. května jsme si na prvním stupni naší školy připomněli Den Země. Během druhé hodiny jsme nejprve zhlédli film o třídění odpadků a třetí hodinu se zamýšleli nad tím, které potraviny kupujeme a v jakých obalech. Naši pozornost pak prověřil krátký testík. Poté společný program pokračoval hledáním obrázků věcí, které nepatří do lesa, a dále přiřazováním různých odpadů k příslušným kontejnerům.

Poslední hodina byla vyhrazena módní přehlídce. Paní učitelka Doležalová připravila s několika žákyněmi devět kostýmů z tříděného odpadu. K výrobě šatů posloužil igelitový pytel, modely ozdobily ruličky od toaletního papíru, plastové lahve, tetra packy, kelímky od jogurtů apod. Speciální kostým pro zasmání byl zhotoven z plyšových hraček. Žáci hlasovali pro model, který je nejvíce zaujal. A jak to dopadlo?

1. místo – kostým ze žaluzií
2. místo – kostým z proložek od vajíček
3. místo – model z plastových bublinek
4. místo – kostým z ruliček od toaletního papíru, kostým z kelímků od jogurtů, modré šaty z igelitového pytle.

Na závěr vydařeného dopoledne byla vyhlášena soutěž pro žáky prvního stupně o nejzajímavější kostým, který si tentokrát ušijí zájemci doma sami. Přehlídka těchto modelů a jejich vyhodnocení pak proběhlo ve čtvrtek 17.5. ve 1300 hodin v tělocvičně naší školy s tímto výsledkem:

1. místo – Simona Švidroňová, V. třída
2. místo – Karin Šatánková, IV. třída
3. místo – Zdeňka Sajfridová, V. třída
4. místo – Katka Dolejšová, II. třída + Veronika Dolejšová, V. třída

Den Země 2. 5. 2007