Lyžařský kurz 2023

24. 02. 2023

V neděli 19. února dopoledne si řada našich spolužáků ještě užívala teplo domova, ale my – účastníci nadcházejícího lyžařského kurzu v Českých Hamrech – jsme se v 10:30 sešli u základní školy a chystali se k odjezdu na hory. Odjíždělo se autobusem v 11 hodin a ve 12:30 jsme už vystupovali před hotelem Habsburg.

Sotva jsme se ubytovali, odcházelo se na oběd, po němž nám naši vyučující dopřáli dlouhou přestávku. V 16 hodin se už horský program rozběhl naplno, a to vycházkou do sousedního Německa. Není to daleko, protože například do tamního Hammerunterwiesenthalu je to z Českých Hamrů přes říčku Poltavu jen „co by kamenem dohodil“. Na německé straně jsme při té příležitosti navštívili muzeum pyramidových svícnů a rozhodně nelitovali. Také jsme si zahráli hru, kterou na dvě části rozdělila večeře. Zbytek dne uběhl strašně rychle a ve 22:00 ho ukončila večerka.

Napsali kluci z pokoje č. 8: Vojtěch Čóka, Matěj Dubec, Lukas Hejna a František Pecka

Dneškem začalo velké lyžování na horách. V devět hodin přijel skibus, který nás dopravil na Klínovec – nikoliv na nejvyšší vrchol Krušných hor (1 244 m), nýbrž do lyžařského areálu stejného jména. Od Hotelu Habsburg je vzdálen asi 4 kilometry. Zde jsme se rozdělili do čtyř týmů, kterým se věnovali p. uč. Knapp, p. uč Doležalová, p. uč. Peterová a p. Petr Zeman.

Napsaly dívky z pokoje č. 12: Lucie Benešová a Michaela Braunová

Vzbudili jsme se v 7:30, vykonali osobní hygienu a v 8:00 šli na snídani. V devět hodin se znovu odjíždělo na Klínovec. Na zasněženém svahu jsme trénovali lyžování až do „čtyř odpoledne“, stejně jako včera. Každý se tu parádně vydováděl. Celodenní sport vystřídaly večer společenské hry, které ve veselém duchu zakončily podařený den.

Napsali kluci z pokoje č. 9: Jan Bouda, Jan Kadlec a Lukáš Kougl

Začínáme si zvykat na pravidelný start do nového dne, který pak pokračuje výcvikem na lyžích. Klínovecký areál je super a my na sobě pozorujeme pokroky. To se ukázalo například  u slalomu, kde se už měřil čas. Samozřejmě jsme i sjížděli svah a zdokonalovali své dovednosti. Po návratu na hotel jsme si trochu odpočinuli na pokojích a po večeři se šli bavit při společenském programu. Spát se šlo opět ve 22.00 hodin.

Napsaly dívky z pokoje č. 14: Laura Prasková, Zora Vaňková a Victoria Valchářová

Dnes naposledy jsme si zopakovali každodenní výcvikový stereotyp, který nás postupně dovedl k lyžařské dokonalosti. Znamená to také naši poslední noc v hotelu Habsburg. Bude se nám stýskat, protože se tu o nás dobře starali a o pohyb na zdravém horském vzduchu nouze opravdu nebyla. Stálo to za to!

Napsali kluci z pokoje č. 3: Jakub Hlaváček a Šimon Vaněk

Chvíle rozloučení a odjezdu nastala. V osm hodin jsme se nasnídali a dokončili balení svých věcí. Zavazadla a lyže jsme pak snesli dolů na chodbu a poté do autobusu. Počasí nám tentokrát nepřálo, celé ráno pršelo, ale ty předešlé dny byly slunečné a krásné. Domů jsme se vraceli unavení, ale naprosto spokojení. Děkujeme za skvělý kurz!