Exkurze 6. tř. do Informačního centra LČR Křivoklát a NS Brdatka

16. 03. 2017
Exkurze šesté třídy do Informačního centra LČR Křivoklát se konala ve čtvrtek 16. 3. 2017. Cestovali jsme vlakem s paní učitelkou Knappovou a paní učitelkou Konířovou.

Když jsme přijeli do Křivoklátu, vedly naše kroky nejprve na vyhlídku. Teprve potom začala přednáška o ptácích. Důležité poznatky jsme si zapisovali a také si prohlédli výstavu zvířat. Dalším bodem programu byl přesun na pozorovatelnu ptáků u pana Pechy a následná procházka po naučné stezce Brdatka. Jde se po krásných pěšinách mezi smíšenými lesy se statnými stromy. Některé rostliny a živočichy jsme si vyfotili.  

Krátkou zastávku jsme udělali u altánku a posilnili se svačinou. Od kapličky na kopci jsme potom seběhli dolů, kde byla zem rozrytá od divokých prasat. Nás však zaujalo nedaleké hřiště, protože nám umožnilo zajímavě prožít hodinovou přestávku. 

Jakmile jsme se nabažili pohybu uprostřed přírody, zamířili jsme k hradu Křivoklátu a zašli do přilehlé restaurace. Skoro každý si koupil něco k jídlu a pití. Pak už byl nejvyšší čas odebrat se na nádraží, kde už čekal vlak do Rakovníka. Odtud pak cesta pokračovala přímo do Jesenice. Exkurze se nám líbila a něco jsme se i naučili.

Napsala Martina Laubrová

Exkurze 6. tř. do Info. centra LČR Křivoklát