Exkurze 5. tř. do Botanické zahrady v Praze

07. 05. 2015

Ve čtvrtek 7. května 2015 se tři žákyně 6. třídy zúčastnily společně s 5. třídou, paní učitelkou Knappovou a panem učitelem Konířem exkurze do Botanické zahrady Praha. 

Sraz na nádraží jsme měli ráno v 6:25. Cestovali jsme do Rakovníka a po přestoupení do jiného vlaku dojeli až do Prahy. K vyhlášené botanické zahradě jsme se následně dopravili metrem a autobusem.

Prohlídka všech zajímavostí nám zabrala zhruba půlhodinku a potom jsme zamířili do obrovské Faty Morgany. Fata Morgana je tropický skleník, který se nachází mimo areál venkovních expozic. Tam se nám všem moc líbilo. Seznámili jsme se spoustou rostlin, které jsme ani neznali. Byly tam i masožravé rostliny! Nejvíce nás ale zaujali motýli. Většinou se jednalo o vzácné a ohrožené druhy, získané z faremních odchovů. Po prohlídce Faty Morgany jsme přes severní pokladnu opět vstoupili do botanické zahrady. Viděli jsem mokřad s pulci, pivoňkovou louku, severoamerickou polopoušť a prérii, lesní biotopy a japonskou zahradu.

Exkurze v Botanické zahradě Praha byla úspěšná a všichni si ji velmi pochvalovali. Následoval krátký rozchod, který většina dětí využila k občerstvení a odpočinku. Potom jsme se autobusem a metrem  vydali k nádraží, počkali na vlak a stejnou cestou se vrátili domů. Jsem moc ráda, že jsem se tohoto krásného výletu zúčastnila.

Napsala Adéla Parpelová, VI. třída

Exkurze 5. tř. do Botanické zahrady v Praze