Exkurze do Informačního centra LČR Křivoklát – 6. tř., 21. 3. 2014

Exkurze do Informačního centra LČR Křivoklát – 6. tř., 21. 3. 2014
21. 03. 2014
V pátek 21. března 2014 jela naše šestá třída na exkurzi do Křivoklátu. Sraz jsme měli v 6:25 na jesenickém nádraží a v 6:35 nám jel vlak do Rakovníka.

Volno v Rakovníku jsme využili k návštěvě prodejny Billa, kam nás do-provodila paní učitelka Knappová. Malé občerstvení přišlo vhod. Hned poté jsme se vrátili na železniční nádraží, kde nás očekávala paní učitelka Hrůzová. Tam jsme ještě chvílí museli čekat, než se dostavil vlak na Křivoklát.

Jízda vlakem byla super, povídali jsme si, poslouchali muziku a každou chvíli se něčemu smáli. Proto nám cesta tak rychle utekla. Když jsme přijeli do Křivoklátu, šli jsme najít pana Pechu, který měl pro nás připravenou zajímavou prezentaci o ptácích. Na ni navázal malý testík, který měl prověřit, co jsme si z prezentace zapamatovali. Potom nás pan Pecha vzal na procházku do lesa. Když člověk ví, čeho si v lese všímat, v mnohém se poučí. Viděli jsme mimo jiné pěnkavu, jak staví hnízdo, což bylo podle pana Pechy unikátní. Dostalo se ale i na zábavu, to když jsme objevili prolézačky. Mně osobně se nejvíce líbila lanovka.

Dalším cílem byl hrad. Stojí u něho moc hezký obchůdek, kde si každý mohl něco koupit. Já jsem si koupila kamínek, který odpovídá mému znamení Střelce, a pro babičku jsem vybrala lahvičku s kaménky, aby ji ochraňovaly.

Po zevrubné prohlídce místa s bohatou historií jsme se odebrali na železniční nádraží. Vlak přijel za chvíli a odvezl nás zpět do Rakovníka. Protože bylo docela horko, koupila si zde většina z nás zmrzlinu. Do Jesenice jsme přijeli asi ve 14:25. Tímto bych chtěla za celou šestou třídu poděkovat paním učitelkám Knappové, Hrůzové a Valešové, že nám připravily tento krásný výlet.

Napsala Katka Jančová

Exkurze do Informačního centra LČR Křivoklát – 6. tř. 21. 3. 2014