Divadelní představení, Městské divadlo Kladno

13. 11. 2018
Počátkem října měla v Městském divadle Kladno premiéru hra „Babička“, nastudovaná podle známé knihy spisovatelky Boženy Němcové.

Žáci šesté až deváté třídy v doprovodu paní učitelky Konířové, paní učitelky Knappové a pana ředitele Koníře ji zhlédli v úterý 13. listopadu.

Do Kladna se všechny třídy dopravily vlakem a poté využily městskou autobusovou dopravu. V divadle pak herci rozehráli příběh, který je všeobecně známý a který i s přestávkou trval zhruba dvě hodiny. Jmenujme aspoň několik hlavních postav: babička, Barunka, paní Prošková, paní kněžna, slečna Hortensie, Viktorka a další. Kromě toho hra obsahovala i ukázky lidových slavností na venkově před sto lety (masopust, Velikonoce, dožínky, …). Představení se nám moc líbilo.

Po hezkém kulturním zážitku jsme se vydali pěšky do nákupního centra. Dostali jsme rozchod a mohli si zajít na oběd. Dvě hodiny času však rychle uběhly. Znovu jsme se sešli a autobusem dojeli na nádraží, odkud naše cesta domů pokračovala po železnici. Dnešek jsme si všichni velice užili.

Napsaly: Tereza Kejlová a Klára Prasková, VIII. třída

Městské divadlo Kladno - Babička