muzikál Sněhová královna + muzeum voskových figurín

23. 10. 2014

Konečně nastal dlouho očekávaný čtvrtek 23. 10., kdy se 45 žáků naší školy vydalo do Prahy na muzikál Sněhová královna.

Cesta autobusem rychle ubíhala. Do divadla Hybernia jsme však dorazili na poslední chvíli, ale stihli jsme se pohodlně usadit i nasvačit. Příběh byl poutavý s krásnými kostýmy a pěknou hudbou. Naši nejmenší účastníci sledovali napínavý muzikál skoro bez dechu a pohybu. Hlavní roli Sněhové královny si zahrála Dagmar Patrasová, Gerdu Michala Sejnová a další. Muzikál byl pěkný a splnil naše očekávání.

Rovnou z divadla jsme zamířili do Muzea voskových figurín, kde nás hned u vchodu uvítal Harry Potter. Moc se nám tam líbilo, fotili jsme se s figurínami herců a sportovců. Zajímavá byla také speciální hollywoodská filmová výstava Madame Tussauds, která je otevřena pouze do konce října. V rámci výjimečné výstavy jsme viděli hvězdný pár Brada Pitta a Angelinu Jolie, akčního veterána Bruce Willise, George Clooneyho, Johnnyho Deppa  a nenapodobitelnou Lady Gagu. Nejvíce nás zaujal E. T. mimozemšťan na kole, s ním se vyfotografovali skoro všichni.

Z muzea jsme pospíchali na Staroměstské náměstí podívat se na orloj. Pak už nás hlad zahnal do autobusu. Cestou jsme se proto ještě zastavili v McDonaldu kde se každý dle své chuti posilnil na cestu domů. Výlet se povedl, muzikál byl skvělý a budeme se těšit na další.

Napsala Veronika Doležalová, VI. třída

muzikál Sněhová královna: ŠD 23. 10. 2014