Botanická soutěž - podzimní kolo

18. 10. 2018
Podzimní kolo okresní botanické soutěže termínově ladí s každoroční oslavou Dne stromů (20. 10.). Letos se konalo ve čtvrtek 18. října v Botanické zahradě SZeŠ Rakovník a vybraní žáci naší školy se ho zúčastnili pod dohledem paní učitelky Knappové.

Naše skupina se sešla ráno v 7:20 na vlakovém nádraží. Hned jak jsme přijeli do Rakovníka, zamířili jsme do botanické zahrady. Tady se všichni nejprve zapsali a poté si vyslechli úvodní slovo pana Františka Pazdery, organizátora soutěže, a paní Aleny Škoudlínové z odboru životního prostředí. Pak se začalo soutěžit na téma „Užitkové a exotické rostliny“. Starší žáci (v této kategorii jsem byl z naší školy jediný) si nejprve vyslechli v Klubu DDM zhruba 45minutovou přednášku o zelenině a po jejím skončení se vrátili zpět do botanické zahrady, kde na ně čekala poznávačka rostlin (10 x 3). Mladší žáci se ještě mohli zapojit do doprovodného programu s názvem „UŽITKORISKUJ“.

Po soutěži následoval krátký rozchod a návštěva nedalekého muzea TGM. Zde jsme si prohlédli ryby, zajímavou expozici z vykopávek a makety okolní krajiny. Tím náš pobyt v Rakovníku skončil. Osobně ho hodnotím velmi pozitivně, protože jsem se opět dozvěděl něco nového, a již se těším na další přírodovědnou soutěž.

Napsal Tomáš Tran, IX. třída

Výsledky (.pdf)

Dokument1.jpg

Botanická soutěž, podzimní kolo 18. 10. 2018