Křivoklátská sovička 2018

26. 04. 2018
„Křivoklátská sovička“ je název přírodovědné a dovednostní soutěže, jejíž 2. ročník proběhl na Křivoklátě ve čtvrtek 26. 4. 2018.

Ani tentokrát na ní nechyběli žáci naší školy pod dohledem paní učitelky Knappové. Naše cesta začala srazem v 6:25 na vlakovém nádraží, odkud jsme se po železnici dopravili do Rakovníka a posléze do městečka Křivoklát. Soutěž se od posledního ročníku trochu pozměnila. Trasa tentokrát vedla z rekreačně naučného areálu až na střelnici poblíž osady Písky, tudíž končila na jiném místě, než začínala. Opět však zahrnovala dvě věkové kategorie. Já (Tomáš), Julie Rácová a Veronika Končeková jsme patřili do kategorie starší. Na deseti stanovištích jsme museli zvládnout nejen úkoly dovednostní (orientace v lese, lesnické dovednosti apod.), ale i prokázat znalosti z oblasti myslivosti či odpadového hospodářství. Myslím si, že organizátoři vše dobře skloubili. Navíc byl den zpestřen doprovodným programem s nabídkou různých her či možností opékání špekáčků na ohni.

Mám-li soutěž hodnotit ze svého pohledu, pak musím říci, že jsem si ji opravdu užil. Byla velmi vydařená, a to i tím, že se naše mladší družstvo (Vojtěch Kouřil, Jan Trpák, Natálie Mottlová a Eliška Machová - 5. tř.) umístilo jako první. Doufám, že i příští ročník bude přinejmenším stejně úspěšný.

Napsal Tomáš Tran, VIII. třída

výsledky - mladší žáci (.pdf)

výsledky - starší žáci (.pdf)