Botanická soutěž - podzimní kolo 2014

20. 10. 2014

Jednou ze soutěží, které se žáci naší školy každoročně zúčastňují, je botanická soutěž v rakovnické botanické zahradě. Právě sem se naše skupina pod vedením paní učitelky Knappové vypravila v pondělí 20. října.

Do botanické zahrady jsme zamířili rovnou z vlakového nádraží. Spolu s ostatními soutěžícími jsme vyslechli úvodní řeč a poté se rozdělili na starší a mladší kategorii. Zatímco žáci 8. a 9. třídy se odebrali do auly Masarykovy obchodní akademie Rakovník na přednášku „Masožravé rostliny Jižní Ameriky“, mladší žáci se snažili uspět v „Masožravkoriskuj“. Teprve potom začala vlastní soutěž i pro starší, kteří se přesunuli do spodní části botanické zahrady. Zde bylo pro ně připraveno k zodpovězení dvacet otázek na téma „Masožravé rostliny“.

Po skončení soutěže jsme si dopřáli krátký rozchod na náměstí. Když jsme se potom opět vrátili do botanické zahrady, zjistili jsme, že Simču Šindlerovou čeká ještě pokračování v podobě „rozstřelu“ o třetí místo. Bohužel – nezdařil se. Simča tak obsadila 4. místo, ale i to je pěkný výsledek. Ostatní výsledky jesenických žáků přinášejí následující tabulky.

Napsala Barbora Svatoňová, VIII. třída

Výsledky soutěže (.xls)

Botanická soutěž 20. 10. 2014