ekologická soutěž: Ekologická abeceda

20. 04. 2016

Tradiční ekologická soutěž, tentokrát s tematickým zaměřením „Ekologická abeceda“, se uskutečnila ve středu 20. dubna 2016 v Botanické zahradě SZeŠ Rakovník. Sem se s paní učitelkou Knappovou vypravili někteří žáci naší školy. My starší jsme cestovali v sestavě: Barča Svatoňová, Klárka Švidroňová, Eva Konířová, Michal Jelínek, Marek Doležal (všichni 9. třída) a Pavel Sunkovský (8. třída).

Součástí znalostního klání bývá nejen vlastní soutěž, ale i přednáška. Vyslechli jsme si zajímavé povídání o krkavcovitých ptácích a pak se pustili do odpovědí na dvacet otázek, umístěných v areálu botanické zahrady. Byly dost záludné a tomu odpovídalo i naše umístění-neumístění. Soutěž nám však přinesla poučení a to je důležité.

Napsala Barbora Svatoňová

Doplnění paní učitelky:

Tato soutěž je soutěží dvojic. Celkem se nás do rakovnické botanické zahrady vydalo osmnáct. Děti soutěžily ve třech kategoriích:

4. a 5. třída → Kristýna Rampasová a Natálka Štefanová, Martina a Markéta Laubrovy, Vojta Lacina a Dominik Prchal. Tato naše nejmladší šestičlenná skupina si vedla velmi dobře v EKORISKUJ, kde obsadila celkové 2. místo. V hlavní soutěži si vedla nejlépe dvojice Vojta a Martina.

6. a 7. třída → Tomáš Tran a Dan Dostál, Vašek Kabela a Dan Mottl, Julie Rácová a Verča Končeková, která se s nástrahami soutěžní stezky vypořádala nejlépe.

O nejstarší kategorii se již zmínila ve svém příspěvku Barča.

Ani jedné dvojici se nepodařilo získat umístění na „bedně“, ale i tak většina získala velmi slušný počet bodů, a tak jsem s jejich výkony spokojena.

Mgr. Vlastimila Knappová

výsledky (.pdf)

P1200622.JPG