Ekologická soutěž Rakovník 22. 4. 2014

22. 04. 2014
V úterý 22. 4. 2014 se skupina mladých ekologů pod vedením paní učitelky Knappové vypravila do Rakovníka, konkrétně do zdejší botanické zahrady.

Z naší deváté třídy se zúčastnili: Vašek Hron, Radim Měchura, Barča Komárková a já (Šárka Hudčeková). Dále s námi cestovaly Adéla Hronová a Jolana Tažiarová z osmičky a pak dalších šest dvojic žáků z nižších tříd.

Tato soutěž je jiná v tom, že probíhá právě ve dvojicích. My, deváťáci, jsme ji zahájili přednáškou „Národní park Křivoklátsko“ v DDM. Po necelé hodině a půl jsme se odebrali zpět do zahrady. Já a Barča jsme vyrazily na obvyklý okruh s dvaceti úkoly - deseti poznávačkami a deseti otázkami. Otázky jsme trošku tipovaly, ale poznávačka nám problémy nedělala. Pak jsme jen čekaly, jak si povedou ostatní.

Překvapením pro nás bylo, že se v naší kategorii bude muset provést tzv. rozstřel, v němž jsem já a Barča stály proti Radimovi a Vaškovi. A hrálo se o první místo! Všichni jsme měli 27.5 bodu. Poté nám ukázali rostlinu, kterou jsme (dívky) bohužel nepoznaly. I tak jsme za druhé místo velice rády. Všichni jsme dostali hezké ceny a domů se vraceli spokojení.

Napsala Šárka Hudčeková, IX. třída

Podrobné výsledky (.xls)

ekologická soutěž Rakovník 22. 4. 2014