Ekologická soutěž Rakovník 22. 9. 2014

22. 09. 2014

Tradiční ekologická soutěž v Rakovníku měla tento-krát téma „Ekologické zemědělství, biopotraviny a zdravý životní styl“. Konala se v rakovnické botanické zahradě v pondělí 22. září 2014, kam jsme se vypravili i my – viz výsledkové tabulky níže.

Do Rakovníka jsme přicestovali vlakem a z nádraží hned zamířili do botanické zahrady. Zapsali jsme se, seznámili se s pravidly a šli soutěžit. Po odevzdání soutěžních archů spočítali organizátoři účastníkům body. Všichni chtěli vědět, kdo vyhrál. Holky z devítky (Adéla s Jolanou) byly první a z osmičky (Bára se Simčou) třetí. Paní učitelka Knappová je zaslouženě pochválila.

Program pak pokračoval v DDM, kde jedna část vyslechla přednášku a druhá prokazovala znalosti v soutěži EKORISKUJ. Když jsme splnili všechny úkoly, dopřála nám paní učitelka rozchod. Opětovný sraz byl u kostela, odkud jsme zamířili do Muzea T. G. M. na výstavu „Jak semena putují krajinou“.Byla pěkná a poučná.

Asi kolem druhé hodiny odpoledne nám jel vlak domů. Někdo vystoupil v Oráčově, ostatní cestovali až do Jesenice. Všichni jsme prožili zajímavý den.

Napsala Veronika Končeková, VI. třída

Výsledky (.xls)

Ekologická soutěž Rakovník