Indiánská stezka Rakovník 2014

29. 04. 2014
Rok se sešel s rokem a my se opět vydali na Indiánskou stezku.

V úterý 29. 4. 2014 přivezla pani učitelka Knappová na soutěž tuto skupinu žáků naší školy: mě (Šárku Hudčekovou), Pavlínu (Páju) Petrániovou, Barču (Bárí) Havlíčkovou, Káťu (Kátiz) Vanickou, Dominika Břicháče, Vaška Hrona, Karla Červenku, Radima Měchuru, Petru Sunkovskou, Denisu Spurnou, Evu Konířovou, Kláru Švidroňovou, Marka Doležala, Dominika Koláře, Terezu Alexijovou, Dominiku Laubrovou, Petra Koníře, Pepu Kougla, Milana Sunkovského a Pavla Sunkovského.  

Naše celkem početná výprava vyrazila ráno vlakem rovnou do Rakovníka. Cestou jsem ještě spolu
s Bárí a Kátiz vysvětlovala uzly Páje. Sraz v Rakovníku byl jako každoročně pod prodejnou Penny. Následovalo nezbytné přivítání a pak se všichni vydali nahoru nad psí útulek. Celou dobu se šlo do kopce, až po zhruba půlhodině jsme dorazili ke kynologickému středisku. Tady stál stan, kde se soutěžící přihlašovali. Pro hlídky byly připraveny tři stany. Já a Pája jsme si vybraly ten z nich, který jsme spolu ani nezkoušely. Pak jsme pokračovaly v trénování uzlů či vysvětlování mladším spolužákům, co a jak dělat. 

Nejstarší kategorie (dorost) startovala poslední. Nejprve běželi kluci, pak Barča s Káťou a úplně poslední já s Pájou. Stan se nám opravdu povedl, počasí bylo tak akorát a trasa nám vyhovovala. Po celou dobu jsme byly spokojené s otázkami i dovednostními úkoly na stanovištích. S dobrým pocitem i celkovým časem jsme doběhly do cíle. Za námi zůstala dokonce hlídka, která původně startovala před námi. Soutěž pro nás skončila s výsledky, které dokládají tabulky na následující straně.

Napsala Šárka Hudčeková, IX. třída

Indiánská stezka je závod dvoučlenných hlídek, které běží po vyznačené lesní trati a cestou plní řadu zajímavých úkolů z oblasti přírody, ochrany kulturních památek a turistických a tábornických dovedností. Výsledek závodníků je dán součtem času a trestných minut za chyby na stanovištích.

Výsledky soutěže (.pdf)

Indiánská stezka Rakovník 2014