Národní kolo Mladý zahrádkář 2014

Národní kolo Mladý zahrádkář 2014
13. 06. 2014

Ve dnech 13. – 14. června 2014 reprezentoval Vašek Hron náš region v národním kole soutěže Mladý zahrádkář, jejíž republikové finále hostilo letos královské město Rakovník.

V pátek proběhlo slavnostní zahájení a poté si účastníci společně prohlédli město. V sobotu čekala Vaška vlastní soutěž.

Patronem soutěže byl starosta města Rakovník a spolupořadatelem střední zemědělská škola, na jejíž půdě soutěž probíhala. Nejprve soutěžící vyplňovali test, potom se věnovali poznávačce. Vašek si vedl výborně a obsadil ve čtyřicetičlenném startovním poli pěkné páté místo, což mu vyneslo fotku a rozhovor s redaktorkou na titulní straně Rakovnického deníku. Podrobné výsledky soutěže.

Tato soutěž byla letošním vyvrcholením Vaškových přírodovědných úspěchů, kterých bylo opravdu požehnaně – jen namátkou: 1. místo v okresní botanické soutěži, v ekologické soutěži dvojic, ve Vánočním kaprovi, v biologické olympiádě, 2. místo v Indiánké stezce a společně se spolužáky ze třídy 3. místo v krajském kole Zlatého listu a 3. místo v národním kole soutěže Mladí lidé v evropských lesích. A to určitě není všechno…

Ráda bych touto cestou Vaškovi poděkovala za vzornou reprezentaci školy a popřála mu mnoho úspěchů na střední zemědělské škole, kam po prázdninách nastupuje ke studiu. Určitě se budeme setkávat v botanické zahradě na soutěžích a věřím, že i nadále bude na poli přírodo-vědném sbírat vavříny.

Poděkování za vzornou reprezentaci školy, nejen v letošním roce, si rozhodně zaslouží i Vaškovi spolužáci, kteří byli také členy soutěžních týmů a svým dílem přispěli k úspěchům: Šárka Hudčeková, Petra Sunkovská, Katka Vanická, Bára Komárková, Dominik Břicháč, Radim Měchura a Kája Červenka.

Mgr. Vlastimila Knappová

Národní kolo Mladý zahrádkář 2014