Zelená stezka - Zlatý list Křivoklát 2014

24. 04. 2014
Ve čtvrtek 24. dubna se dvě družstva naší školy vypravila do Křivoklátu na okresní kolo soutěže ZELENÁ STEZKA - ZLATÝ LIST.

S paní učitelkou Knappovou jsme se setkali na železničním nádraží v 6:25. Cestu vlakem jsme pak většinou trávili přípravou na soutěž.

Po příjezdu do Křivoklátu jsme se odebrali na startovní místo. Nacházelo se v lese u informačního centra poblíž dětských hřišť. Jako první odstartovalo mladší družstvo (Vojtěch Stibor, Pavel Sunkovský, Petr Jaroš, Dominika Laubrová, Tereza Alexijová a Kateřina Jančová) z naší školy. My starší (Václav Hron, Dominik Břicháč, Kateřina Vanická, Petra Sunkovská, Šárka Hudčeková, Barbora Komárková) jsme se mezitím odebrali na ukázku zvířecích zvuků a následně na hřiště. Začínali jsme až v 10:30. Na trase stálo deset stanovišť (např. Přírodní katastrofy, Mokřadní rostliny, Práce pro přírodu apod.), kde jsme uplatňovali své znalosti. Čas na odpočinek přišel až po skončení soutěže. Vyplnili jsme ho výrobou pavouků z vlny, opékáním buřtů a čekáním na výsledky. A ty dopadly skvěle: starší – 1. místo, mladší – 4. místo. Cestu domů jsme si proto užívali a těšili se představou, jak si zasoutěžíme v krajském kole. 

Napsal Václav Hron, IX. třída 

Podrobné výsledky (.xls)

Zelená stezka - Zlatý list Křivoklát 2014