Okresní kolo basketbalu - dívky 2015

25. 02. 2015
První místo!

Středa 25. února byla dnem, kdy se děvčata z osmé a deváté třídy vypravila společně s panem učitelem Knappem do Rakovníka sehrát utkání okresního kola dívčího basketbalu. Všem se podařilo zvládnout brzké vstávání a být na nádraží včas. Já (Barča) a Štěpánka jsme přistoupily do vlaku během cesty. Ta proběhla bez problémů, ovšem v Rakovníku Pavla Petrániová zjistila, že si zapomněla vzít s sebou sportovní boty. Vypadalo to na první potíže, ale vše se nakonec zvládlo. 

Dorazily jsme (dívky) na 1. základní školu a hned se připravily k prvnímu zápasu. Vrhly jsme se do utkání s plnou vervou a dosáhly zaslouženého vítězství. Sportovnímu štěstí jsme šly dál odhodlaně naproti a ono se nás drželo. Nikomu jsme nedaly ani tu nejmenší šanci. Vše nám vycházelo i v posledním zápase, který skvěle zvládla hlavně Pája Pekarčíková. Stala se pohromou soupeřek, kterým „nasázela“ tolik košů, že to nikdo nečekal. Překvapen byl i pan učitel.

Určitě byl stejně šťastný jako my. Dostaly jsme medaile, diplom a pohár a mohly jsme se odebrat na rozchod.

Děkujeme tedy panu učiteli Knappovi, že náš tým dovedl až k okresnímu prvenství, a všechny (Monika Bezstarostová, Štěpánka Kouglová, Pája Pekarčíková, Máňa Vernerová, Anežka Čížková, Lucka Wünschová, Pavla Petrániová, Áďa Churanová a Bára Svatoňová) se už teď těšíme na krajské kolo 31. 3. v Poděbradech. 

Napsala Bára Svatoňová, VIII. třída 

Okresní kolo basketbalu 2015