okresní kolo basketbalu starších dívek

24. 02. 2016

Okresní kolo basketbalu je pro nás dívky vždy velkou výzvou. Změříme si své síly a dovednosti s děvčaty z jiných škol, a když zúročíme náročnou přípravu, můžeme postoupit dál.

Basketbalovým dnem D byla středa 24. února. S panem učitelem Knappem se naše dívčí družstvo dopravilo do 1. ZŠ Rakovník, kde se turnaj konal. Převlékly jsme se (dívky) do modrých dresů a v tělocvičně školy se rozběhaly. Organizátoři pak všechny týmy oficiálně přivítali, podali instrukce a všem popřáli hodně štěstí. Turnaj mohl začít.

Nastoupily jsme hned k prvnímu zápasu s 2. ZŠ Rakovník. Brzy z nás spadla nervozita a utkání skončilo naším vítězstvím. A stejně úspěšné jsme byly i v dalších zápasech s 3. ZŠ Rakovník a ZŠ Křivoklát. V souboji o první místo nás však dívky ze 3. ZŠ Rakovník přehrály, takže jsme nakonec skončily druhé. Někdo by řekl, že je to krásný výsledek, ale my jsme cítily hořkost. Rozhodčí snad nechtěli pískat soupeřkám fauly, přestože jsme si z utkání odnesly jeden zvrtlý kotník a zlomený malíček.  

Chci ještě doplnit, že se okresního turnaje v basketbalu dívek zúčastnilo sedm týmů rozdělených do skupin A a B. Náš jesenický hrál ve složení: Eliška Kvíderová, Eliška Kinská, Adéla Churanová, Dominika Laubrová, Barbora Svatoňová, Simona Šindlerová, Klára Švidroňová a Kristina Sojková.

Napsala Kristina Sojková, IX. třída

výsledky (.pdf)