Školní výlet 8. tř.

09. 06. 2015

Třídní výlet je akce, na kterou se těší jistě každý žák. Náš výlet se uskutečnil v úterý
9. června a jeho cílem byly Mariánské Lázně a zámek Kynžvart.

Od školy jsme vyjeli autobusem kolem osmé hodiny pod dohledem paní učitelky Šikové a paní učitelky Hrůzové. Všichni byli natěšení, i když nám počasí moc nepřálo.

První zastavení proběhlo u kláštera Teplá, který je národní kulturní památkou. Zvenčí jsme si prohlédli celou stavbu a poté pokračovali v cestě na zámek Kynžvart. Ten je znám především jako bývalé letní sídlo rakouského kancléře Klemense von Metternicha. V zámku se nachází jedna z nejcennějších zámeckých knihoven v Čechách. Mě zde ale nejvíce zaujal kabinet kuriozit, které Metternich získával od významných osobností z různých zemí. V té době pobýval na zámku například i slavný německý básník Johann Wolfgang Goethe.

Dalším cílem našeho výletu se staly proslulé Mariánské Lázně. Zde jsme navštívili park Boheminium se zmenšeninami důležitých stavebních a technických památek České republiky. Když jsme se pokochali pohledem na dokonalé miniatury, sešli jsme dolů do města a dopřáli si rozchod na nákup lázeňských oplatek a všelijakých dobrot a zákusků.

Výlet se mi líbil a myslím si, že ostatním spolužákům také.

Napsala Markéta Kinštová