Výlet 5. třídy 10. 6. 2014

10. 06. 2014

I pěší školní výlet může být velmi hezký. V úterý 10. června se o tom přesvědčila naše pátá třída, když se s panem učitelem Modrým vydala směrem na Soseň.

Od školy jsme nejprve zamířili k prodejně paní Wünschové, kde si někteří koupili zmrzlinu a kde pan učitel pořídil společné foto. Pak jsme pokračovali v cestě po hrázi mezi Fikači. Podle původního plánu měla vést trasa kolem Račího hradu, ale to se kvůli velkému horku změnilo. Téměř všichni se chtěli vykoupat. Vhodné místo ke koupání jsme našli u Dolního Fikače, kam se brzy dostavila i třída paní učitelky Mrázové.

Do areálu rekreačního zařízení Soseň jsme dorazili asi v půl jedenácté. Pan učitel se přivítal s paní Vassovou, správkyní zařízení, a domluvil pro nás lákavý program. Mohli jsme si po krátkém odpočinku užívat vodní radovánky v umělém bazénu, zaskákat si na trampolíně, zahrát si s míčem, povozit se na kolotoči, anebo si prostě dopřávat občerstvení v podobě špekáčků (opečených na roštu nebo neopečených), mražených dobrůtek a vychlazené kofoly. Zprovoznili jsme i malý bazének, který si na Soseň přinesla Julie Rácová. Julča nám zahrála i na kytaru (tu jí přivezl tatínek) několik písniček. Největší legraci jsme si však užili v bazénu, kde jsme se střídali.

Cestu zpět do Jesenice jsme museli přetrpět, protože sluníčko hřálo víc než vydatně. Padaly dokonce teplotní rekordy. Proto jsme se opět zastavili u dolního Fikače, kde se někteří znovu vykoupali. Vrátili jsme se ve tři hodiny odpoledne, kdy by nám normálně končilo vyučování. I když bylo velké vedro, výlet se nám moc líbil! Děkujeme proto panu učiteli Modrému i paní Vassové, že se o nás tak hezky postarali.

Napsala Adéla Parpelová

výlet 5. třídy 10. 6. 2014