Výlet 7. třídy 16. 6. 2014

16. 06. 2014

Období školních výletů je již v plném proudu a každá třída se těší, až ho bude mít i ona. My, sedmáci, jsme se dočkali v pondělí 16. června. Toho dne jsme se s paní učitelkou Šikovou a paní učitelkou Hrůzovou vydali k jesenickému viklanu a okolním rybníkům.

Vycházka ke známému kameni viklanu je pro našince skoro povinností, zvláště když se ho nedávno podařilo opět rozhýbat. Dokázal to pan Pavel Pavel – ano, právě ten, který odhalil záhadu přepravy tajemných kamenných soch moai na Velikonočním ostrově. U viklanu jsme se nasvačili, vyfotografovali a poté zamířili k nedalekým rybníkům Svitáku, Bahňáku a Štikáči. Cestou jsme hráli různé hry, například na schovávanou, bombu, nálety apod.

Další zastávkou na našem putování byla osada Ostrovec, obklopená lesy a k odpočinku vybízející. Dlouho jsme se zde ale nezdrželi a zamířili zpět ke škole. U Velkého rybníka neodolali kluci jeho vábení a vykoupali se. Časově vše vyšlo tak, že jsme při návratu do školy zamířili rovnou na oběd. Definitivní tečku za naším výletem pak obstaraly odpolední hry u „klece“ a následný rozchod domů.

Napsaly: Aneta Deverová, Eliška Gorolová a Barbora Svatoňová

Výlet 7. třídy 16. 6. 2014