Výlet 9. třídy 2. 6. - 4. 6. 2014

02. 06. 2014

Pondělí 2. 6.

Naše poslední společné dobrodružství začalo v pondělí 2. června. Vlakem a posléze autobusem jsme dojeli do Roztok u Křivoklátu a odtud pokračovali pěšky ke známé chatě Emílovně. Ta byla cílovým místem našeho třídního výletu.

Na chatě jsme se ubytovali kolem 13. hodiny. Paní učitelka Knappová a paní učitelka Šiková byly tak hodné, že nám daly do 16 hodin čas na vybalení věcí, seznámení se s objektem a odpočinek. Poté jsme se sešli před chatou a řekli si, jaký program nás čeká. Ten se nesl zejména ve znamení her, kterými jsme si připomněli naše předchozí výlety. Tečku za prvním dnem na Emílovně obstaral táborák a po něm večerka.

 Úterý 3. 6.

Na dnešní den byl naplánován výlet do Skryjí. Tuto obec nad Berounkou obklopuje nádherná příroda s turisticky zajímavými lokalitami. Jednou z nich je zřícenina hradu Týřov, kterou jsme si samozřejmě prohlédli, nebo světově proslulé nalezišti trilobitů. Kdo měl zájem, mohl si nějaké zkameněliny nasbírat.

Po návratu na chatu jsme si odpočinuli a pak se vrhli do víru oblíbených her. Došlo opět na zapálení ohně a opékání špekáčků. Bylo třeba se dobře posilnit, neboť si pro nás kluci připravili noční bojovku.

 Středa 4. 6.

Na středu jsme se těšili nejvíce, protože se jelo na kanoe. Ráno jsme si sbalili, naložili batohy do auta a vydali se ke křivoklátské škole, kde jsme měli sraz s vodáckým instruktorem. Ten nám poskytl potřebné informace a mohlo se vyrazit na řeku. Ve Zbečně jsme si udělali přestávku na oběd a poté pokračovali v cestě až do Nižboru. Tady pak naše třída přesedla na vlak a vydala se na zpáteční cestu k domovu. Svůj poslední výlet na základní škole jsme si všichni náležitě užili.

Napsala Katka Dolejšová

Výlet 9. třídy 2. - 4. 6. 2014