Svatohubertský den 2005

03. 11. 2005

V pořadí druhý z tzv. Svatohubertských dnů znovu po roce otevřel pro děti jesenických škol dveře nedalekého loveckého zámečku Svatý Hubert. Spousta soutěží a opékané špekáčky jistě vyvážily drobné rozpaky z pošmourného počasí, které na čtvrtek 3. listopadu 2005 připadlo po řadě příjemných teplých dnů babího léta. Tomáš Kreibich, žák VIII. třídy naší školy, o tom napsal...

Na Svatý Hubert odcházely třídy postupně od nejmladších až po nejstarší. Protože cestou řešily otázky týkající se Přírodního parku Jesenicko, byly rozděleny do 4 až 6členných soutěžních družstev. Kdo chtěl, pojmenoval svou skupinu nějakým jménem, například Včelky, Drsňáci, Lachtani či dokonce Hatatitla. Otázek bylo celkem dvacet, některé lehčí, jiné obtížnější. Protože trasa vedla starou jírovcovou alejí, sbírali mnozí cestou spadané kaštany pro zvířata.

Další zajímavé vědomostní i dovednostní soutěže na nás čekaly v parku loveckého zámečku. Připravili je zaměstnanci Lesů České republiky i s hezkými cenami. Každý pak navíc dostal buřt na opékání na ohněm. Malé děti se pak vrátily do školy autobusem, starší žáci šli zpátky pěšky. Někteří cestou sbírali papírky a další předměty, které nezodpovědní lidé v přírodě poházeli. Do školy jsme přišli před koncem normální vyučovací doby a po závěrečném zvonění se odebrali domů. Prožili jsme opravdu hezký a zajímavý den.

Svatohubertský den 3. 11. 2005