Čertí škola - 1. st. 5. 12. 2008

05. 12. 2008

Projektový den s názvem Čertí škola měl před rokem velký úspěch. Žáci prvního stupně si ho tehdy řádně užili a nejinak tomu bylo i letos, konkrétně v pátek 5.12.2008.

Jak vše probíhalo? Nejprve nám paní učitelka Šiková rozdala pracovní listy s různými úkoly (např. vybarvování obrázků Mikuláše a čerta) a také s otázkami (např. co bychom si přáli za dárky k Vánocům). Asi po dvaceti minutách k nám však opravdu přišli Mikuláš, anděl a čerti. Ti čerti byli vážně docela strašidelní, ale my jsme se nebáli.

Druhou hodinu jsme měli přírodovědu. Nikoliv vyučování, nýbrž zajímavé povídání a vyplňování pracovních listů. Poznávali jsme zvířátka, které mohl čertík v lese potkat, a také stromy a rostliny. Když skončila velká přestávka, shromáždili jsme se na chodbě pavilonu, kde byly pro nás připraveny čertovské soutěže. Skákali jsme v pytlích, házeli na cíl míči a přetahovali se lanem. Já (Eliška Blahová), Monika Šantorová a Lenka Fišerová jsme se v přetahování dostaly až do finále, kde jsme zvítězily i nad kluky v sestavě Zdeněk Cink, Jirka Čech a Honza Drahoňovský.

Po skončení soutěží se žáci vrátili do tříd. My jsme si četli pohádku O hodném čertovi a kreslili mapu s místy, která jsme si mohli sami pojmenovat - kupříkladu Čertov, Peklov apod. Přitom jsme si krásně procvičili znalost světových stran. Čertí škola se nám i letos moc líbila!

Napsaly: Eliška Blahová a Monika Šantorová, V. třída

Čertí škola - 1. st. 5. 12. 2008