Světový den vody 22. 3. 2007

22. 03. 2007

Na čtvrtek 22. 3. 2007 připadl Světový den vody, a tak se škola rozhodla uspořádat poučnou akci. Zúčastnil se jí celý druhý stupeň.

Ráno, jakmile zvonek ohlásil první vyučovací hodinu, jsme si ze školního rozhlasu vyslechli několik důležitých informací o vodě, a proč je pro nás tak důležitá. Potom jsme se rozdělili do skupinek a rozdali si papíry s otázkami. Abychom dosáhli co nejlepších výsledků, byly na chodbě pavilonu připraveny nástěnky a knížky, které nám pomohly s vyhledáváním údajů.

Asi tak za hodinu se pak jednotlivé třídy postupně vydávaly na cestu k vybraným objektům.. Nejdříve jsme navštívili vodárnu, vlastně obě její části, kde nám pan Vydra pověděl spoustu zajímavých věcí. Po jeho vyprávění, jsme se ještě plni energie přesunuli k vodojemu. Cesta to byla dlouhá a především větrná. A teplota? ... 3°C! Pod nádrží vodojemu jsme se dozvěděli, odkud se voda do vodojemu čerpá, a také jsme se podívali dovnitř. Síla už skoro všechny opouštěla, i když se někteří ještě honili, ale spíše jen pro zahřátí. Náročné dopoledne zakončila návštěva čističky odpadních vod. Tady jsme se dočkali odpovědí na většinu soutěžních otázek. Nakonec jsme zcela vyčerpaní odcházeli na oběd do jídelny.

Odpoledne nás už čekalo kino, kde jsme zhlédli film s titulky „Tajemství oceánu". Filmové záběry byly dokonalé! Po skončení filmu jsme se rozešli domů.

Napsala: Martina Müllerová, VII.B

V soutěži zvítězila šestá a devátá třída.

Světový den vody 22. 3. 2007