Okresní kolo dějepisné olympiády

20. 01. 2015

Okresní kolo dějepisné olympiády se konalo v úterý 20. ledna 2015 v Klubu DDM Rakovník, kam paní učitelka Hrůzová doprovodila úspěšné řešitele školního kola této soutěže.

Dějepisné olympiády se zúčastnilo celkem 22 žáků ze sedmi škol okresu včetně GZW Rakovník. Zejména druhé místo Milana Ondiče je proto skvělým výsledkem a potvrzením, že dějepis Milana opravdu baví. Držíme palce nejen jemu, ale poděkování za reprezentaci naší školy patří všem třem účastníkům soutěže.

Výsledky (.pdf)

Krajské kolo proběhne 19. března 2015 ve 12. ZŠ Brjanská Kladno.

Milan o soutěži napsal:

V úterý 20. ledna se tři žáci ZŠ a MŠ Jesenice (Milan Ondič, Roman Jaroš, Petr Jaroš) zúčastnili okresního kola dějepisné olympiády v Rakovníku. Téma bylo stejné jako ve školním kole – „Pot, slzy a naděje aneb Život je boj“. Na olympiádu jsme se pečlivě připravovali vypisováním informací z knih. V testu se objevily např. otázky týkající se Napoleona Bonaparta, husitských válek, třicetileté války, zbraní apod. Nakonec jsem se umístil na 2. místě se ztrátou jediného bodu na vítěze. Nevím jistě, jestli postoupím do krajského kola, ale již se na něj připravuji. Děkuji paní učitelce Hrůzové za pomoc při přípravě na dějepisnou olympiádu a za zapůjčení knih.

Milan Ondič

okresní kolo dějepisné olympiády