KMD: Divadlo Minor: A cirkus bude!

28. 05. 2015

Poslední zájezd KMD na divadelní představení do Prahy se uskutečnil ve čtvrtek 28. května. Plni očekávání jsme zamířili autobusem nejdříve do Lán, kde byl pro nás připraven program. Začal krátkým výkladem paní průvodkyně o životě Tomáše Garrigua Masaryka a první světové válce. Věřím, že pro žáky z nižších tříd v něm zazněla spousta nových informací, ale pro nás (deváťáky), kteří jsme již vše probrali v hodinách dějepisu, to bylo spíše unavující. Následně jsme dostali příležitost prohlédnout si celé muzeum, zaměřené právě na osobnost Tomáše G. Masaryka, jeho rodinu, 1. světovou válku, osobnosti první republiky, módu apod. Pobyt v Lánech dále pokračoval prohlídkou budovy Českého Červeného kříže, spojené se jménem Alice Masarykové, a návštěvou zdejšího hřbitova, kde je pochován již tolikrát zmiňovaný první československý prezident Tomáš G. Masaryk společně se svou ženou Charlottou, synem Janem a dcerou Alicí. 

Z Lán se naše výprava přesunula čtyřicet kilometrů na východ do hlavního města. Na Václavském náměstí byl vyhlášen asi hodinový rozchod, který každý využil po svém – někdo zašel do McDonaldu, aby se občerstvil a připojil se na wi-fi (jako třeba já :)), shopaholici (spíše shopaholičky) šli nakupovat oblečení. Všichni jsme se nakonec sešli „u koně“, jak by řekli Pražáci, a vyrazili v čele s paní učitelkou Konířovou k divadlu Minor.

V divadle jsme zhlédli představení s názvem „A cirkus bude?!“. Když trošku název upravíme, získáme frázi, již si asi říká každý učitel, když ráno vchází do školy, totiž: „Bude cirkus?!“.

Nemohu říci, že by se mi představení nelíbilo, ale nemělo hlavu ani patu! A děj, jestli se tomu tak dá vůbec říkat, mi připadal poněkud zmatený. Nicméně nám herci předvedli úžasné akrobatické kousky na trampolíně, čímž si můj obdiv získali.

Při cestě domů jsme zažili ještě spoustu zábavy a hodně jsme se nasmáli. Celkově výlet hodnotím velmi kladně, já osobně jsem si ho užil. Jelikož je tento článek v Jeseníčku nejspíš můj poslední, chtěl bych tímto školnímu časopisu popřát ještě spoustu let úspěšného vydávání a mnoho talentovaných spisovatelů a žurnalistů z řad žáků. Doufám, že jsem Vás, čtenáře, svými články nenudil a že snad za něco stály.

Napsal Milan Ondič, IX. třída

KMD: Divadlo Minor - A cirkus bude!