Exkurze do Informačního centra LČR Křivoklát – 6. tř. 5. 3. 2010

05. 03. 2010

Exkurzi do Informačního centra LČR Křivoklátsko naplánovala paní učitelka Knappová s naší třídní paní učitelkou Valešovou na pátek 5. března 2010. Sraz jsme si všichni domluvili na sedmou hodinu ranní, ale stejně se muselo čekat na Terezu Bekárkovou. Naštěstí přišla před odjezdem vlaku, a tak naše cesta za poznáním mohla začít.

První zastávku jsme udělali v Rakovníku, kde nám půlhodinka čekání na spoj umožnila návštěvu prodejny Billa. Tady si každý koupil něco dobrého na zub a pak se rychle vracel na nádraží. Aby naše cestování získalo punc dobrodružství, nastoupily Tereza Bekárková s Karolínou Brádlovou do nesprávného vlaku, který měl namířeno do Prahy. Naštěstí jsme jejich omyl včas odhalili. Cesta do Křivoklátu pak už proběhla bez komplikací.

Příjezdem na křivoklátskou zastávku začalo naše seznamování se s okolím. Nejprve paní učitelky zadaly směr k nedaleké rozhledně. Rozhledna sice nebyla nějak zvlášť vysoká, ale měla svůj půvab. Odtud jsme se pak vydali přímo do Informačního centra Křivoklátsko. Shromáždili jsme se ve velké místnosti, která trochu připomínala školní třídu. Tady byl pro nás připraven zajímavý program, zejména naučný film o ptácích, o jejich odchytávání a kroužkování. Také jsme se dozvěděli, že ptákem roku 2010 se stala kukačka obecná. Abychom si nabyté vědomosti lépe zapamatovali, zkusili jsme si vypracovat test. Podařilo se mi získat 8 bodů z 10. I když malou cenu nakonec obdrželi David Hocek a Matěj Rampas, pochválena byla celá třída, neboť jsme prý patřili mezi nejchytřejší a nejslušnější žáky.

Povídáním o přírodě to však neskončilo. Nedaleko infocentra jsme se zastavili u dřevěného hrádku a dřevěné lanovky, kde jsme si užili spoustu legrace. Takový dětský koutek by se nám líbil i v Jesenici. Čas odjezdu se ale rychle přiblížil. Nastoupili jsme do vlaku a stejnou cestou se vrátili domů. Exkurze byla moc fajn!

Napsala Monika Šantorová, VI. třída

Exkurze do Informačního centra LČR Křivoklát – 6. tř. 5. 3. 2010