Cyklovýlet 6. třídy 2016

20. 06. 2016
Zájemci o poznávací cykloexkurzi po naučné stezce Jesenicko si dali sraz u školy v pondělí 20. června ráno. Každý byl vybaven vším, co takový výlet do přírody vyžaduje, a náležitě poučen.

Vyjeli jsme směrem k Šibeničnímu vrchu v blízkosti Omáčkovny, abychom si prohlédli kámen se stopou, kterou na něm dle pověsti zanechala nevinná dívka. Bahnitou cestou jsme pak pokračovali k rozcestí – místu dalšího zastavení. Kola se zde dala zaparkovat a dojít pěšky k nedaleké Švýcarské hájovně také nebyl problém. Objevili jsme sklep a zlezli několik mohutných balvanů.

Naše trasa dále vedla k Petrohradským skalám neboli Malému Yosemitu. Je to další skvělé místo k prolézání, ale i k odpočinku a svačině.

Posilněni jsme zamířili ke zřícenině Petrohradu, dále k zámku s psychiatrickou léčebnou a nakonec k 1000letému dubu, který dokázalo obejmout až sedm lidí.

Cestou do Stebna jsme si prohlédli smírčí kříž a v Blatně navštívili místní pro-dejnu, hřiště a rybník. Poslední zastavení proběhlo u hřiště v Krtech. Zde se s námi rozloučila Kája Čirčová. Do Jesenice jsme dojeli, když hodiny ukazovaly čas 1400. Zdolali jsme celkem 22 kilometrů a strávili pohybem v přírodě krásné chvíle.

Napsali: Daniel Dostál a Veronika Dunová

Cyklovýlet 6. třídy 2016