KMD: Divadlo Gong - Romeo a Julie

22. 11. 2016

V úterý 22. 11. jsme se s KMD a p. učitelkami E. Konířovou a P. Hrůzovou vypravili do pražského Divadla Gong na představení Romeo a Julie.

Romeo a Julie je asi nejslavnější příběh o lásce, který není třeba zvlášť představovat. Zajímalo mě, jak si režie s touto klasikou poradila, ale mé obavy se nepotvrdily. Hra byla pojata moderně, s úpravou pro dva herce, aby se co nejvíce přiblížila mladému divákovi od 12 let. Překvapilo mě, jak bylo divadlo malé (jen asi pro 50 lidí), s jevištěm uprostřed hlediště, takže všichni diváci na herce dobře viděli. Herci byli opravdu moc dobří (zvládli i několik rolí najednou) a velice mě bavili. Nechyběl humor, ale ani trocha vulgarity. Role Julie se ujala Bára Jánová (která nedávno navštívila Jesenici s hrou Zelňačka) a v roli Romea se představil Vratislav Hadraba.

Po představení, které se mi líbilo, jsme zašli do nákupního centra, kde byl dán rozchod na oběd. Každý si dopřál něco, na co měl chuť, což bylo před cestou zpět domů příjemné. Už teď se těším na další zájezd KMD.

Napsala Marie Mourová, VIII. třída

KMD: Divadlo Gong - Romeo a Julie