Divadlo Metro: N@ výletě v iSvětě

09. 05. 2017
Další akcí Klubu mladého diváka ZŠ Jesenice byl výlet do pražského divadla Metro v úterý 9. května 2017. Jeli jsme autobusem v doprovodu pana učitele Koníře, paní učitelky Konířové a paní učitelky Hrůzové.

Divadlo Metro je takzvané černé divadlo. Představení, na které jsme se všichni těšili, mělo název N@ výletě v iSvětě a opíralo se o skvělou pantomimu a zajímavé světelné efekty. Mně osobně se velmi líbilo a jsem přesvědčen, že ostatním také. Přestože prostředí divadla nebylo obřích rozměrů, působilo velice přívětivě.

Když představení skončilo, herci nás vybízeli, abychom si to šli také vyzkoušet. Svou nabídku opakovali, a tak jsem si řekl, že to tedy zkusím (jako jediný z naší školy). Jenže řada byla moc dlouhá a na mě se nakonec nedostalo. Když z pódia odešli žáci, herci vybízeli ještě učitele. Pan učitel Koníř, zástupce paní ředitelky, nebojácně vstal a šel. Musím uznat, že svou šikovností všechny oslnil.

Z divadla jsme se odebrali na Václavské náměstí a dostali rozchod. Pochopitelně toho každý využil a šel se někam najíst, anebo (jako holky) navštívil nějaký obchod s oblečením. Když jsme se pak znovu sešli, přesunuli jsme se k autobusu, kde už na nás čekal pan řidič. Usadili jsme se a bezpečně dojeli domů.

Napsal Josef Kougl, IX. třída

Divadlo Metro: N@ výletě v iSvětě