Mladý zahrádkář 2017

10. 05. 2017
Ve středu 10. května proběhla v Rakovníku soutěž Mladý zahrádkář. Oproti původním předpokladům se konala v Domě dětí a mládeže, a to kvůli chladnému počasí. Soutěže se zúčastnila i naše jedenáctičlenná skupina pod dohledem paní učitelky Knappové.

Vše začalo srazem na železniční stanici a odjezdem vlaku v 7:25. Hned z nádraží jsme zamířili do Botanické zahrady SZeŠ Rakovník, kde jsme se zapsali a vyslechli si obvyklý proslov před začátkem soutěže. Ta se skládala ze dvou částí. První část obstaral test složený ze 40 otázek s výběrem ze čtyř odpovědí, druhá část se skládala z poznávačky 20 rostlin. Celkem bylo možno získat až 80 bodů (poznávačka: 1 rostlina = 2 body, test: 1otázka = 1 bod).

Po skončení soutěže jsme využili možnost zúčastnit se ještě doprovodného programu na téma Masožravé rostliny. Když i ten skončil, dozvěděli jsme se konečné výsledky Ml. zahrádkáře.

Z naší skupiny se nejlépe umístila Veronika Končeková z 8. třídy, a to na výborném 3. místě (mohla být dokonce druhá, ale bohužel se nedostavila na rozstřel). Následoval krátký rozchod, poté odchod na vlakové nádraží a nástup do vlaku směřujícího do Jesenice. Soutěž se mi velmi líbila a těším se na její další ročník.

Napsal Tomáš Tran, VII. třída

výsledky (.pdf)

Soutěž Mladý zahrádkář