Výlet 4. a 5. tř. do West Parku Plzeň

08. 06. 2017
Kdo chce zažít atmosféru divokého západu, měl by navštívit Plzeň. Zde se na okraji města nachází tzv. West Park, který to umožňuje.

A právě do plzeňského West Parku jsme se v rámci školního výletu vypravili i my – žáci 5. a 4. třídy s paní učitelkou Břinkovou, paní učitelkou Doležalovou a paní vychovatelkou Vodrážkovou. Ještě s námi bylo několik druháků.

Výlet se uskutečnil ve čtvrtek 8. června. Začal tak, že jsme ráno nasedli do autobusu a zhruba hodinu jeli do Plzně. Před vstupem do westernového městečka jsme se nasvačili. Než začala prohlídka, vyslechli jsme si (spolu s dětmi z jiných škol) ve velkém stanu potřebné instrukce. Pak už nic nebránilo projít si všechny atrakce, například nahlédnout do indiánského stanu, rýžovat zlato (samozřejmě ne pravé, ale kočičí), zatancovat si indiánský tanec nebo si něco koupit. Indiánský tanec si vyzkoušelo hodně lidí, dokonce i některé paní učitelky. Tancovalo se ve velkém kruhu okolo kulatého pódia na hudbu, kterou pouštěl pán v kovbojském klobouku. Ten potom házel sekerami na „indiána“, který měl třesavku a hrozně se bál. Nakonec kovboj vybral dobrovolníka, jako že ty sekery bude házet i po něm, ale byl to jen takový fígl. Sekery jen zasekával do dřeva, u kterého dobrovolník se zavázanýma očima stál. Probíhala také soutěž, v níž jsme ve dvojicích vyplňovali papír s různými otázkami. Vítězi se nakonec stali s pouhou jednou chybou Matyáš Finta a Tomáš Kadeřábek. Dostali zaslouženou odměnu.

Dobrodružný výlet jsme zakončili zastavením v McDonaldu a návratem domů, kde jsme se rodičů pochlubili s krásnými zážitky.

Napsala Jitka Chalupová z 5. třídy

4. a 5. tř.: West Park Plzeň