Výlet 8. tř.: Jump Park Praha

20. 06. 2017
Osmáci se vydali na svůj výlet jako poslední třída z celé školy, a to v úterý 20. června. Po loňské Plzni se jejich cílem stala tentokrát Praha.

První zastávkou byl po cestě vlakem a tramvají oblíbený Jump Park, ve kterém děti strávily hodinu skákáním na nejrůznějších atrakcích, přičemž si užily spoustu legrace. Poté se žáci vydali (pěšky, tramvají, autobusem) do druhého cíle výletu – Armádního muzea na Žižkově. Zde si prohlédli expozice věnované 1. světové válce (zbraně, dokumenty, uniformy atd.) a všednímu životu v Protektorátu Čechy a Morava (1939 – 1945). Viděli např. dobové rádiové vysílací stanice, potravinové lístky a předměty vězňů z nacistických koncentračních táborů.

Po prohlídce následoval pěší přesun k obchodnímu centru Palladium, který Vašek Kabela nazval pochodem smrti. Bylo totiž mimořádné horko a po hodině skákání a následné prohlídce muzea byla procházka v polední výhni dost náročná. Nicméně ji všichni zvládli a odměnou byl asi 90minutový rozchod na nákup občerstvení a suvenýrů.

V 1600 hod. se spokojení výletníci vydali na cestu domů. Do Jesenice se vrátili v půl sedmé.

Myslím si, že se výlet všem líbil. Nejenže se žáci vyřádili v Jump Parku, ale také se v muzeu dozvěděli něco nového o době, kterou probírali v dějepisu – o 1. světové válce. Zejména mohli na vlastní oči spatřit dobové předměty.

K naprosto pohodové atmosféře výletu velkou měrou přispěli samotní žáci 8. třídy svým slušným chováním a plněním pokynů vyučujících.

Mgr. Petra Hrůzová

Výlet 8. tř.: Jump Park Praha