Recyklojízda v Jesenici

07. 09. 2017
Město Jesenice se stalo v pořadí pátou destinací týmu Recyklojízda 2017, který se vydal napříč republikou, aby upozornil na důležitost sběru použitých baterií a jejich recyklace.

Ve čtvrtek 7. září udělali členové Recyklojízdy zastávku na nádvoří ZŠ a MŠ Jesenice, kde je přivítali starosta města Jesenice Ing. Jan Polák a ředitel školy Mgr. Petr Koníř. Žáci, učitelé i diváci z řad veřejnosti se následně seznámili se vzdělávacím programem Recyklace hrou a důvody, proč monočlánky a baterie nepatří do koše a proč je zapotřebí odnášet je na sběrná místa, odkud putují na recyklaci. Se svými dojmy z návštěvy Recyklojízdy se Jeseníčku svěřily Klára Prasková a Vlasta Rácová ze sedmé třídy:

V 8.30 se jednotlivé třídy shromáždily na školním nádvoří před tribunou, kde nám členové Recyklojízdy povídali o třídění baterií. Přišli se podívat i žáci ZŠ, MŠ a PrŠ Jesenice i naše bývalá paní ředitelka D. Vopatová. Odpovědným chováním chráníme životní prostředí, což někteří hned splnili, protože hodně vypotřebovaných baterií Recyklojízdě odevzdali. Také jsme si mohli zasoutěžit a získat drobnou odměnu, například krabičku ECOCHEESE pro třídění baterií ve třídách a domácnostech. Krabičky ECOCHEESE dostala darem i naše škola, protože se připojila k projektu. Setkání bylo poučné a líbilo se nám. 

Klára Prasková a Vlasta Rácová