Ekologická soutěž - podzimní kolo

20. 09. 2018
Podzimní kolo populární ekologické soutěže se letos konalo ve čtvrtek 20. 9. 2018. Zúčastnili se ho i žáci jesenické školy pod vedením paní učitelky Knappové. Tématem bylo Ekologické zemědělství, biopotraviny a zdravý životní styl.

Naše účast začala srazem na vlakovém nádraží v 7:25. Do Rakovníka jsme dorazili kolem osmé hodiny. Hned jsme se odebrali do Botanické zahrady SZeŠ Rakovník, kde se soutěž konala. Po zápisu do prezenční listiny následoval krátký proslov pana Ing. F. Pazdery a soutěž mohla začít. Nejstarší kategorie, v níž jsem byl já a děvčata z 8. třídy (Vlasta Rácová, Marie Duchková a Eliška Kudráčová), se přesunula do DDM na přednášku o tzv. superpotravinách (superfoods = potraviny, které mají oproti ostatním potravinám mnohem větší podíl živin, minerálů, vitaminů apod.). Poté jsme se vrátili zpět do botanické zahrady, kde na nás čekal test s deseti otázkami typu A/B/C a poznávačka 30 rostlin. Pak už jen následoval rozchod a odjezd z Rakovníka zpět do Jesenice.  

Ekologická soutěž se mi osobně velice líbila (zejména přednáška) a dle mého názoru je to důstojný začátek série soutěží pořádaných v rakovnické botanické zahradě.

Napsal Tomáš Tran, IX. třída

Podrobné výsledky (.pdf)

Ekologická soutěž dvojic.jpg

Ekologická soutěž Rakovník