Divadélko pro školy z Hradce Králové

21. 12. 2018
Zajímavým zpestřením pátečního dopoledne před vánočními prázdninami (21. 12.) byla návštěva Divadélka pro školy z Hradce Králové.

V pátek 21. 12. se ve škole neučilo. Hned ráno se žáci prvního stupně shromáždili v tělocvičně, kde herci z Divadélka pro školy zahráli veselou námořnickou pohádku :). Jmenovala se „Poklad kapitána Baltazara“ a naše pátá třída se na ni šla podívat s paní učitelkou Janíčkovou.  

Představení bylo fajn. Kromě povídání jsme si také zazpívali písničku „Jo, ho, ho, rovnou za pokladem…“ A o ten poklad šlo. Tedy nejen o něj, ale také o legrační scénky. Například když šel plavčík pro prut a kapitán mu řekl, ať ho nahodí. Jenže on místo toho prut zahodil, a když ho zkoušel vylovit, vytáhl kraba. Hlavně však chtěli najít poklad kapitána Baltazara. Jak ale dostat do vody plavčíka, když na něj číhá žralok? Dalo se čekat, že nakonec všechno dobře dopadne, a tak se také stalo. Představení bylo velmi pěkné a dětem se líbilo.

Napsala Martina Jelínková, V. třída

Pro žáky druhého stupně si herecká dvojice připravila pořad „Romantismus není jen romantika.“ Představení probíhalo v tělocvičně školy, kde byl prostor i pro zapojení žáků do některých scén. A tak si romantické role zahráli například Dominik Lekeš, Kristýna Janecká, Veronika Dunová, Valerie Bartošová a další žáci nejen z deváté třídy. Přítomní se zároveň seznámili s díly Jaroslava Vrchlického, Alexandra Sergejeviče Puškina či Nikolaje Vasiljeviče Gogola. Představení nepostrádalo ani humorné scény, například tu s Karlem IV. a jeho manželkou převlečenou za panoše.

Napsaly Karolína Břicháčová a Adéla Švandrlíková, IX. třída

Divadélko pro školy Hradec Králové