Exkurze 9. třídy do Geosvěta v Praze

20. 12. 2018
Návštěva předvánoční Prahy spojená s exkurzí do vybraných míst byla cílem poznávacího výletu 9. třídy ve čtvrtek 20. prosince.

S paní učitelkou Knappovou a paní učitelkou Valešovou vyjeli deváťáci vlakem z jesenického nádraží v půl osmé ráno. Přestupovalo se v Rakovníku a vystupovalo v pražském Veleslavíně. Odtud nás metro dovezlo na Staroměstské náměstí.

Po prohlídce Staroměstského náměstí jsme se přesunuli k Národnímu muzeu. Je to nejstarší muzejní ústav v Čechách a jeho historická budova prošla nedávno důkladnou rekonstrukcí. Kvůli dlouhé frontě návštěvníků jsme si však muzeum prohlédli jen zvenku. 

Nejdůležitějším bodem programu byl ale Geosvět – známá expozice minerálů a hornin. Na začátku exkurze nás pracovnice Geosvěta přivítala, vysvětlila nám, kde se můžeme pohybovat a předala nám pracovní listy, které jsme vyplňovali. Asi po hodince jsme se sešli, abychom zkontrolovali úspěšnost našeho hledání odpovědí. Před odchodem si někteří z nás zakoupili v krámku na památku nějaký minerál. Poté jsme si zašli na oběd do nákupního centra Flora a po jídle se metrem vrátili zpět na nádraží Veleslavín. Odtud nás vlak dovezl domů.

Napsali Dominik Lekeš a Veronika Dunová

geologická exkurze 20. 12. 2018