Exkurze do Valea 2019

18. 03. 2019
Mezi významné výrobní závody našeho okresu patří Valeo. A právě sem, do rakovnického Valea, se vypravily na exkurzi 8. a 9. třída ZŠ a MŠ Jesenice s paní učitelkou Konířovou a paní učitelkou Knappovou.

Do okresního města jsme přijeli vlakem v pondělí 18. 3. ráno. Vystoupili jsme na stanici Rakovník západ a pěšky došli k Valeu. Na recepci se nás ujala paní Gabriela Raková. Uvedla nás do zasedací místnosti, kde nám vyprávěla o historii a současnosti závodu, jaké výrobky závod produkuje a kolik má zaměstnanců. Poté jsme si oblékli lehké ochranné obleky a vydali se na prohlídku pracovišť. Viděli jsme výrobu klimatizací, ultrazvukových senzorů, plastových dílů na vstřikovacích lisech a další zajímavé činnosti a místa. Vždy jsme se něco nového dověděli. Exkurze opravdu stála za to.

Po návštěvě Valea jsme si dali půlhodinový rozchod u prodejny Billa, abychom vyplnili čas do příjezdu vlaku. Osobák nás dovezl do Jesenice pár minut po jedenácté hodině, takže jsme se po návratu do školy zapojili do výuky.

Napsaly Klára Prasková a Markéta Laubrová, VIII. třída

Exkurze do Valea 2019