Jesenické putování

20. 06. 2019
Ve čtvrtek 20. června se naše druhá třída zúčastnila přírodovědné soutěže Jesenické putování.

Začínalo se na fotbalovém hřišti u vlakového nádraží, kde proběhlo přivítání, seznámení s programem a prezentace soutěžních družstev. Na trase dlouhé asi tři kilometry jsme postupně navštívili těchto 14 stanovišť:

Jesenické putování.jpg

Jesenické putování2.jpg

Ráno sice počasí ještě moc dobře nevypadalo, dokonce spadlo i několik kapek, ale během dopoledne se vyčasilo a svítilo sluníčko. V lese byl příjemný chládek. Celá soutěž se nám moc líbila, prověřili jsme si své znalosti a obratnost a soutěživá nálada nám vydržela po celou dobu. Za dvě 1. místa, jedno 2. místo a jedno 3. místo jsme obdrželi diplomy a knížky. Na hřišti i v cíli byl zajištěn pitný režim, dostali jsme svačinu a párek v rohlíku nebo palačinku.

Děkujeme tímto paní ředitelce a všem zaměstnancům Základní školy a Praktické školy Jesenice za perfektně připravenou akci, za pozvání, milé přijetí a dobrou náladu. Celou akci zorganizovali ve spolupráci s LČR a Domovem Krajánek, kterým také patří náš veliký dík. Zapomenout nesmíme ani na děvčata z osmé třídy Terezu Kejlovou a Markétu Laubrovou za příkladnou pomoc s dětmi.

Sestaveno z prací žáků 2. třídy

Jesenické putování, 2. tř., 2019