Vánoční aranžování 2019

10. 12. 2019

Vánoční aranžování pořádané Integrovanou střední školou Jesenice je každoroční tvořivá soutěž, které se pravidelně zúčastňují nejstarší žákyně naší školy. V úterý 10. prosince na ni vzala paní učitelka Valešová skupinu dívek ve složení Klárka Prasková, Bára Koudelová, Maky Laubrová, Terka Kejlová, Kristýna Rampasová a Vlasta Rácová.

Soutěž v aranžování probíhala v kulturním domě. Po příchodu jsme si vylosovaly čísla pracovních stolů a nahlásily svá jména. Než vlastní aranžování začalo, zhlédly jsme ukázku pracovního postupu. Každý si potom vybral vhodný materiál na adventní věnec. Na jeho dokončení byl čas asi hodinu a půl.
Po této první fázi měli soutěžící přestávku, během níž si dopřáli svačinu v podobě chlebíčků a cukroví. K dispozici byl i teplý nápoj nebo voda. Posilněni se pak pustili do druhého (svícen s vonnou svíčkou) a třetího úkolu. Třetí úkol (závěsná ozdoba na dveře) byl nejtěžší, protože docházel materiál i čas. I tak se podařilo všechno zvládnout a mohlo se jít na oběd. Po jídle se soutěžící vrátili, aby si vyslechli vyhlášení výsledků. Z naší školy obsadila Klárka Prasková skvělé druhé místo mezi jednotlivci a stejně skvěle se umístilo i družstvo ve složení Terka Kejlová, Bára Koudelová a Klárka Prasková. Od vítězství dělil naše dívky pouhý jeden bod! Soutěž se mi moc líbila, protože byla dobře zorganizovaná a každý se při ní hezky bavil.

Napsala Vlasta Rácová, IX. třída