Hory 2022

23. 01. 2022

Lyžařský výcvikový kurz

NEDĚLE 23. 1. 2022

Není obvyklé, abychom v neděli vstávali tak časně, jako tomu bylo 23. ledna. Už od sedmi hodin jsme se scházeli u školy, kompletovali potřebné „papíry“ a testovali se na přítomnost viru covid-19, aby nic nenarušilo náš nadcházející lyžařský kurz na Klínovci.
Autobus přijel v 7:45. Rozloučili jsme se s rodiči a vyjeli vstříc týdennímu lyžování. Za necelé dvě hodiny jsme dorazili na hotel, ubytovali se v pokojích a ve 12 hodin se sešli na obědě. Místní zapékané těstoviny byly moc dobré.
Po polední pauze jsme se s lyžemi odebrali na louku před hotelem a rozdělili se do výkonnostních skupin. Každý si vyzkoušel, jak mu to jde na běžkách, ale i na bobech. Sněhu bylo dost a legrace také.
K večeři jsme měli kuře s kaší. Nasyceni jsme si pak dopřáli zasloužený odpočinek a po vyhlášení večerky ve 22:00 se s chutí zachumlali do peřin.
 

PONDĚLÍ 24. 1. 2022

Z teplíčka postelí nás vyhnal budíček v 7:30. Pořádně jsme se nasnídali a nachystali si svačinu na celodenní lyžování.
Po 9. hodině přijel skibus, který nás dopravil na Klínovec. Sportování na sněhu bylo skvělé, rovněž tak i přestávkové občerstvení v restauraci.
Večernímu programu vévodily rozmanité hry, které trvaly až do večerky.
 

ÚTERÝ 25. 1. 2022

Úterý proběhlo jako přes kopírák: dopoledne i odpoledne trénování na lyžích a po večeři a krátkém odpočinku společenská zábava a hry. Nikomu se nechce věřit, že čas na horách utíká tak rychle!
 

STŘEDA 26. 1. 2022

Také dnes jsme vstávali v půl osmé a po snídani pokračovali v lyžařském výcviku. Během přestávky jsme si dopřáli horký čaj a trdelník a trochu si odpočinuli před další porcí tréninku.
K obědu bylo kuře na paprice. Každý se pořádně najedl, protože odpoledne proběhly na louce před hotelem „olympijské hry“. A tady bylo třeba uplatnit hodně sil. Vrhali jsme sněhové koule, házeli lyžařskou holí, skákali do sněhu a běželi štafetu. To by v Pekingu, kde se právě konají skutečné zimní olympijské hry, koukali! Z našich řad by jistě angažovali mnohé zdatné sportovce!
Hry, teď už ovšem uvnitř hotelu, probíhaly i po večeři (rizoto). O zábavu tu není nouze a vždy se něčemu novému přiučíme.
 

ČTVRTEK 27. 1. 2022

Dnes na sjezdovce foukal nepříjemný studený vítr. Všem byla zima, a tak se rozhodlo, že kdo bude chtít odjet dřív (ve 14:00), bude mít tu možnost. Přesto mnozí zůstali na svahu a soutěžili ve slalomu.
Po návratu na hotel jsme si mohli nalít horkou polévku a také si dopředu sbalit některé věci. Ať chceme nebo nechceme, náš kurz se chýlí ke konci. Před večerkou jsme si ještě zahráli společenské hry, rozdali si diplomy a ceny a nakonec se odebrali ke spánku.
 

PÁTEK 28. 1. 2022

Co napsat k poslednímu dni na horách? Stejně jako v minulosti došlo na loučení a návrat domů. Těšili jsme se na rodiče a sourozence a oni zase na nás. Krásné vzpomínky na lyžařský výcvikový kurz 2022 však navždy zůstanou!
Sestaveno z žákovských příspěvků