Výlet 6. tř.

17. 06. 2022

Chyše v karlovarském okresu bývá častým místem návštěv jesenických žáků. V pátek 17. června si toto město vybrala za cíl školního výletu naše šestá třída.

Do Chyše jsme přijeli vlakem s naší báječnou třídní učitelkou Ing. Romanou Vyletovou a skvělou učitelkou na výtvarnou výchovu Ing. Jitkou Peckovou. Zamířili jsme k zámku, jehož historie se píše již od roku 1158. U vietnamských krámků se udělala krátká zastávka, a kdo chtěl, mohl si něco koupit.
V zámeckém parku jsme obdrželi pracovní list s morseovkou, s níž se potýkala i paní učitelka. Její luštění nám vydrželo až do začátku prohlídky zámku. Jeho místnosti byly nádherné. S každou se pojil nějaký příběh, což činilo prohlídku velmi zajímavou. Když skončila, vrátili jsme se do parku a zahráli si nějaké hry. Při nich nám pěkně vyhládlo, takže padlo rozhodnutí zajít si na oběd do Zámeckého pivovaru. Nabídku jídel měli pestrou, a tak si každý něco vybral. S plnými žaludky jsme zamířili na starý hřbitov s kostelem. Také tento kostel byl velmi krásný.
Nakonec jsme se opět vrátili do parku a zahráli si „Cukr - káva - limonáda - čaj - rum - bum!“ To už se nám ale naplnil čas a bylo třeba odejít na vlak. Byl to super výlet!

Napsala Laura Zelenková