IC LČR Křivoklát 5. tř.

20. 04. 2022

20.4.2022 jsme se třídou navštívili informační centrum LČR na Křivoklátě.

Naučný výlet nám za pomoci paní učitelky Knappové zorganizovala paní učitelka Valchářová s paní učitelkou Kalibovou a na cestě nás doprovázela i paní asistentka Gabriela Kvapilová.Naše cesta začala ráno na nádraží v Jesenici, odkud jsme se vlakem vydali do Rakovníka a dále na Křivoklát. Chvíli nám trvalo než jsme IC našli, ale nakonec se nám to povedlo.
Při vstupu nás přivítala taková milá paní, která nás usadila do krásné místnosti, kde všude kolem nás byla vycpaná lesní zvěř, informační tabulky, ukázky stromů, kmenů a vůbec všeho, co se týká lesa. Dostali jsme první informace a přemístili se na přednášku o lesní zvěři do vedlejší místnosti.
Dozvěděli jsme se spoustu věcí o vysoké zvěři, o černé zvěři atd. Mohli jsme si sáhnout a prohlédnout různé parůžky, parohy, rohy, zuby a zajímavé věci týkající se zvěře. Také jsme poznávali různé zvuky, které bychom v lese mohli zaslechnout.
Uteklo to velmi rychle, my si ještě zakoupili nějaké drobnosti na památku a vyrazili na lesní hřiště, kde jsme se vyřádili. Odtud jsme se krásnou procházkou dostali zpátky na nádraží a vyrazili zpět do Jesenice.
Výlet se nám velmi líbil a určitě bychom se tam rádi ještě někdy podívali.
Žáci 5. třídy