Školní kolo v Pišqworkách

13. 10. 2022

Turnaj v Pišqworkách se konal v učebně matematiky ve čtvrtek 13. října. Celkem se přihlásilo osm tříčlenných týmů. Týmy byly různorodé – někdy je tvořili žáci z jedné třídy, jindy se domluvili hráči z různých tříd. V každém byl ale určen kapitán (zároveň hráč č. 1) a hráči č. 2 a 3.

Odbyla 13. hodina a Pišqworkové klání začalo. Rozdělení hráčů bylo velmi důležité, protože se z různých týmů vždy střetly „jednička s jedničkou“, „dvojka s dvojkou“ a „trojka s trojkou“. Během dvou hodin se tak sehrálo neuvěřitelných 84 partií, přičemž jedna partie zahrnovala dvě hry.

Následovalo sčítání bodů, které určilo čtyři týmy, jež se následně utkaly v play off. Po strhujícím závěru nakonec vyhráli „Robkovo kluci“ ve složení Lukáš Kougl, Dan Max Weber a Robin Žebrakovský. Dan Max Weber prohrál pouze jednu jedinou hru, za což mu patří náš obrovský obdiv. Druhé místo připadlo týmu „Kebab“ ve složení Josef Lieber, Vlastimil Sojka a Petr Makovský. Bronzovou příčku obsadil tým „Iblovci“, v němž hráli Jan Kadlec, Ondřej Dlouhý a Jan Bouda. Na čtvrtém místě skončili „Experti z Jesenice“ ve složení Petr Vošahlík, Marek Měchura a Zdeněk Švandrlík. Všechny čtyři týmy postupují do oblastního kola, které se bude konat v Berouně 3. listopadu.

Za školní parlament napsala Áďa Koudelová, 8. třída