Geologická exkurze, 5. tř.

02. 12. 2022

Muzeum Českého krasu v Berouně nabízí školám vzdělávací program „Na dno pradávných moří“, který zavádí žáky do dávné doby trilobitů a hravou formou jim zprostředkovává průběh základních geologických procesů.

Této skvělé příležitosti využila i naše 5. třída, která se do berounského muzea vypravila s panem učitelem Peckou v pátek 2. prosince.Do Berouna jsme přijeli vlakem a nejdříve zamířili na vrch Ostrý. Byla to pěkná procházka, po níž následoval rozchod na náměstí. Tam již stála spousta stánků s různými výrobky a každý si mohl něco koupit. Pak už nás čekal geologický program v muzeu.

V budově jsme se rozdělili na skupinky a pan průvodce nám rozdal desky s papírky. Dostali jsme za úkol nakreslit trilobita a poté zjistit, kde se vyskytují zkameněliny těchto vyhynulých členovců. Samozřejmě bylo dost času prohlédnout si i ostatní zkameněliny, mamutí kel a stoličku a různé jiné exponáty. Splnili jsme ještě úkoly, které se týkaly vzniku a zániku moře, a vyrobili si svého trilobita.

Zpáteční cesta po železnici uběhla rychle, každý si vezl spoustu zážitků. Výlet se nám moc líbil a už se těšíme na další.  

Miluše Staňková, 5. třída