Okresní ekologická soutěž

19. 04. 2023

Ve středu 19. 4. 2023 se v Botanické zahradě SZeŠ Rakovník konalo okresní kolo ekologické soutěže. Tématem jarní části byla tradičně ekologická abeceda.

Soutěžící se nejprve sešli v botanické zahradě, aby vyslechli úvodní slovo organizátora Ing. Františka Pazdery ze SZeŠ Rakovník. Mezi ty, kdo v rámci oslav Dne Země přivítali soutěžící, patřil i starosta města Rakovník Luděk Štíbr a vedoucí Odboru životního prostředí města Rakovník Alena Škoudlínová.

Účastníci poté procházeli zahradou a do připravených testů zaškrtávali správné odpovědi na otázky týkající se ekologie a přírody. V Klubu DDM měli i doprovodný program. Starší soutěžící si vyslechli přednášku Ing. Pazdery s názvem „Co je to ekologie?“, kde se dozvěděli mnoho informací o tom, co ještě ekologií je, a co už není. Nejmladší účastníci potom navštívili pracovnu chovů s živými zvířaty, kde si na ně mohli sáhnout nebo je pomazlit. Úspěšné řešitele čekala výhra v podobě některé z masožravých rostlin a sladká odměna.

POZNÁMKA
Článek i fotografie byly převzaty z webové stránky DDM Rakovník:
https://www.ddmrako.cz/hlavni-udalosti/395-ekologicka-soutez-jaro-2023
Podívejme se nyní na výsledky našich žáků. Vedli si opravdu velmi dobře, ale účastníci nejmladší kategorie byli suverénní. Soutěžní dvojice obsadily první tři místa! Blahopřejeme! Více již prozradí naše tabulky: